fbpx
Depigmentare pete iasi

DEPIGMENTARE PETE

Depigmentare / Hiperpigmentarea / Pete

Hiperpigmentarea este rezultatul de la nivelul pielii a unei producții mai mari de melanină pe anumite porțiuni ale acesteia și devin vizibile. Aceasta apare sub forma unor pete cu o colorație ridicată, pornind de la culoare maro deschis până la negru și poate avea diferite dimensiuni.

Care sunt cele mai des întânite forme de hiperpigmentare?

Printre cele mai cunoscute forme ale hiperpigmentării se regăsesc:

  • Pistruii – pete mici, de culoare maro deschis, prezente în principal la nivelul obrajilor și a nasului, întâlnite cel mai des la persoanele cu pielea deschisă sau cele care au un pigment natural roșu/portocaliu al părului.
  • Pete cauzate de foto-îmbătrânire - pete maronii, de diferite dimensiuni, cauzate de expunerea îndelungată la soare sau la solar. Acesta este și motivul pentru care ele apar în zone vizibile precum față, decolteu, umeri, gât, dosul palmelor și brațe. De precizat este faptul că acestea nu au o colorație foarte intensă.
  • Melasma – petele care apar în cazul femeilor însărcinate. Această afecțiune se datorează dereglărilor hormonale din sarcină și se manifestă ca petele destul de închise la culoare, cu forme nedefinite și neregulate la nivelul feței, în principal pe frunte și pomeți.
  • Hiperpigmentarea post-inflamatorie – acestea sunt petele care apar în urma unei traume la nivelul țesutului, o rană care lasă ca rezultat o pată de o colorație diferită față de cea a pielii. De cele mai multe ori, acest tip de hiperpigmentare apare la nivelul tenului persoanelor care au avut acnee activă, severă, ce a fost tratată.

Cum se poate trata hiperpigmentarea?

De curând au fost identificate diferite forme de tratament ale hiperpigmentării, pornind de la creme ce se aplică în zonele afectate până la laser. Însă, cele mai populare tratamente ale hiperpigmentării sunt cele de microneedling, sau terapia non-invazivă cu ace.

Afecțiunea apre ca acumularea de melanină la nivelul pielii, iar rolul microneedling-ului este de a conduce treptat și natural la regenerarea țesutului și echilibrarea procuției de melanină din zonele tratate. Cu ajutorul acestor ace se realizează micro-canale la nivelul pielii, stimulând producția de colagen și, absolut normal, conducând la regenerarea celulară.

Rezultatul constă în eliminarea stratului vechi de piele, hiperpigmentată, și exfolierea acesteia, făcându-i loc unui strat nou, tratat și uniform ca aspect.

Tratamentul cu microneedling, regăsit și la Concept TREI, este recomandat în cure de 4-6 ședințe în funcție de rezultatul dorit, cu o distanță de 4-5 săptămâni între ședințe.

În cadrul locațiilor Concept TREI se regăsesc două astfel de proceduri:

  • BB Glow by Dermedics - tratament de uniformizare a nuanței tenului, închiderea porilor și eliminarea petelor pigmentare, iar rezultatul este vizibil de la prima ședință, un ten uniform ca nuanță – asemănător aplicării unei creme BB Cream.
  • MST – mezoterapia fracționată – destinată persoanelor cu un grad de hiperpigmentare mai mare, în care este recomandată o cură specială de tratament.

FORMULAR DE PROGRAMARI

Veti fi contactat(a) pentru a confirma data si ora selectata.

TOP
Call Now Button